12nov14ambassadeur007lr 

Mijn ervaring...

Ilona Oostwoud is sinds augustus 2014 als docent Nederlands werkzaam op de Rede

"Twaalf jaar geleden ben ik mijn loopbaan begonnen als toetsontwikkelaar. Ik heb met name de Staatsexamens NT2 en competentiegerichte toetsen voor het mbo ontwikkeld. Naast het ontwikkelen van examens heb ik veel scholen ondersteund bij het vormgeven van taal- en toetsbeleid. Door het advieswerk kreeg ik zelf steeds meer belangstelling voor het onderwijs. Als adviseur kan je vanuit theoretische modellen eenvoudig advies geven, maar de onderwijspraktijk zelf is toch complexer.Daarom heb ik in 2012 besloten mijn bevoegdheid te gaan halen en begon ik met lesgeven op het Zeldenrust-Steelant College (ZSC) in Terneuzen.

Ik ben naar De Rede overgestapt, omdat er in de bovenbouw een vacature was. Het valt me op dat de sfeer tussen collega's en tussen docenten en leerlingen prettig is, meteen vanaf het begin. Dit zorgt voor een constructieve samenwerking met zowel collega's als leerlingen. Naast de sfeer valt me op dat De Rede aan de weg timmert om het onderwijs te verbeteren. In de bovenbouw werken leerlingen bijvoorbeeld met leertaken. Gezien de krimp in de toekomst vind ik het prettig dat De Rede daar nu al op anticipeert.

Tot nu toe heb ik de indruk dat De Rede een school is waar nagedacht wordt over het onderwijs en waar het prettig samenwerken is. Ik zou De Rede dan ook zeker als werkgever aanbevelen."


Benieuwd naar Ilona's ervaringen op De Rede? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.