opendag2015 032 lrHeb je al een kind op de middelbare school zitten? Dan weet je al wat je kunt verwachten. Maar is het allemaal nieuw voor je dan kunnen we ons voorstellen dat er veel vragen zijn.

Zeker in dat eerste jaar van het voorgezet onderwijs. Want zit je kind wel in de juiste klas, hoe gaat dat met huiswerk maken, hoe voorkom je te veel afleiding door de iPad en wat als de cijfers erg tegen vallen? 

Tot en met de tweede of derde klas willen kinderen hun ouders nog wel bij school betrekken, daarna wordt het minder en merk je aan sommige kinderen dat ze helemaal geen bemoeienis willen van hun ouders. Helpen met huiswerk hoeft dan niet meer en thuis vertellen ze steeds minder over wat er op school gebeurt. Dat geldt natuurlijk niet voor ieder kind maar iedere ouder krijgt er vroeg of laat mee te maken. Het is onderdeel van het zelfstandig worden van je kind. Op zich een mooi proces maar misschien maakt het je als ouder soms wat onzeker. 

Onze mentoren en afdelingsdirecteuren zijn er voor om die twijfel weg te nemen. Ze vertellen je graag over de gang van zaken op school en de vorderingen van je kind. Natuurlijk kun je dat ook allemaal via Magister volgen maar een goed gesprek met je kind over de schoolprestaties is beter.

Ouderbetrokkenheid
Bijna alle ouders praten thuis met hun kind over hoe het gaat op school, en de frequentie waarin dit gebeurt is hoog. Uit onderzoek blijkt dat hoe meer je als ouder betrokken bent bij de school van je kind, hoe groter de kans op goede leerprestaties van het kind. Het stimuleren van goed leren is namelijk een zaak van het kind, de ouders en de school. Een goed relatie met de ouders van onze leerlingen vinden wij dus heel belangrijk.