BruggelrWat is er nou leuker dan zo nu en dan met je klas op pad? Heb je voor één van de keuzevakken Techniek, Kunst of Sport gekozen dan organiseren we gedurende het jaar diverse excursies. Naar Skidome Terneuzen bijvoorbeeld maar je bezoekt ook een museum of je ontmoet kunstenaars in hun atelier. 

Brugge met de brugklas
Het is inmiddels een traditie geworden dat brugklassers een dag naar Brugge gaan. Je leert dan samen niet alleen de stad goed kennen door een stadswandeling te maken maar je krijgt ook vrije tijd om te shoppen of op een terrasje te zitten. Tijdens de geschiedenisles bereiden we het bezoek voor zodat je thuis ook over de rijke historie van de stad kunt vertellen.

Sport- en spelactiviteiten
Sporten is niet alleen gezond maar ook heel leuk. Vooral als je het samen doet. Daarom gaan we schaatsen in de brugklas, kun je op Snowcamp in de 2e klas.


Kennismaken met Engeland

Een vreemde taal kun je het best oefenen in het land zelf. Daarom ga je met je klas Engels naar Engeland. Brugklassers havo/vwo gaan één dag naar Canterbury en in de 2e klas is er een uitwisseling met Basingstoke van 3 dagen. Zo maak je niet alleen kennis met het land maar kun je ook genieten van kunst en cultuur, de geschiedenis van deze wereldberoemde steden en maak je je de gebruiken van het land eigen. Vanaf het nieuwe schooljaar krijgen ook vmbo leerlingen les in Engels. Wat zij qua excursie gaan doen, weten we nog niet. Onze jaarkalender geeft een complete planning van alle activiteiten.

Kosten
Veel van de activiteiten en excursies vinden deels tijdens de les, deels in vrije tijd plaats. Voor sommige excursies moet je apart per keer betalen.