De TLC of voluit de Terneuzense Lyceum Club is de leerlingenvereniging van onze school. Lyceumclub? Inderdaad, de TLC bestaat al lang, heel lang. Alle leerlingen van onze school kunnen lid worden van de TLC. En TLC lid worden doen ze massaal! Meer dan 95 % van onze leerlingen zijn ook TLC lid. We organiseren zowel feesten als filmvoorstellingen voor alle TLC leden. Ook de tekenclub en de leerlingenraad maakt deel uit van de TLC.

 FullSizeRender 1  IMG 1817 FullSizeRender   IMG 1818

Lid worden van de TLC kost je € 15 per jaar. Je ontvangt een sticker op je schoolpasje van je mentor en je kan naar alle TLC activiteiten komen. Bijzonder aan de TLC is dat de leerlingen en enkele leerlingen van de verschillende TLC commissies al deze activiteiten zelf organiseren, bijgestaan door een vijftal docenten of beter de TLC adviseurs. Bij hen kan je ook terecht voor alle vragen. Ook de ouderraad van de Rede helpt tot onze vreugde op alle feesten mee.

Feesten
Tijdens een schooljaar vinden er vijf feesten plaats: Halloween, Sinterklaas, Kerstival, Carnaval en het Lentefeest. Halloween is het eerste schoolfeest.
De school wordt omgebouwd tot een griezelhuis. Sinterklaas is een uniek feest voor de brugklassers. Kerstival is enkel voor de bovenbouwers: een kerstdiner voor de derde klassers, gevolgd door een fuif voor de hogere jaren. Het kerstdiner wordt verzorgd door onze consumptieve afdeling. Op het carnavalsfeest wordt de muzikale sfeer sinds jaar en dag verzorgd door de blaaskapel Windkracht Negen. Alle feesten worden georganiseerd via draaiboeken, waarbij de taken netjes uitgestippeld zijn.

Film
De filmfestivals vallen uiteen in twee blokken. Een namiddagvoorstelling: de bovenbouwleerlingen havo en vwo maken een keuze uit vier films. De films worden gekozen in overleg met de collega's van de taal- en de maatschappijvakken. De avondvoorstelling is voor iedereen. De aula van de school wordt dan 's avonds een bioscoop. Bij een filmvoorstelling hoort natuurlijk ook popcorn en snoep. De leerlingen van de filmcommissie kiezen zelf de films uit het meest recente aanbod.

opendag2015 014lrDe Tekenclub
Leerlingen die tekenen gewoon leuk vinden kunnen terecht bij de Tekenclub. Bijgestaan door TLC-adviseur Theo Jordans kunnen ze hun creatieve talenten ontplooien.

Leerlingenraad
De leerlingenraad is een adviesorgaan. Zij houden de vinger aan de pols over alles wat belangrijk is voor leerlingen. In de leerlingenraad vind je ook altijd de leerling geleding van de Medezeggenschapsraad van onze school terug.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze TLC, het lidmaatschap of hoe je actief kunt meedoen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bekijk ook onze jaarkalender voor alle activiteiten.