8okt14klaslokalen022lrDe brugklas op De Rede, de naam zegt het al, is een tweejarige overbruggingsperiode tussen de basisschool en de middelbare school. Na deze jaren willen we duidelijk hebben welke afdeling het beste bij jou past.

De ene leerling is de andere niet, zo zit er ook verschil tussen de brugklassen op De Rede. Je wordt in een brugklas geplaatst op basis van het schooladvies van je basisschool. Je komt dan in een klas met leerlingen die allemaal ongeveer hetzelfde niveau hebben. Bij de overgang van het eerste naar het tweede leerjaar word je in een afdeling geplaatst: vmbo b of k, vmbo tg, havo of vwo.

Basisvorming
In de brugklas bieden we de basisvorming aan. Dat is voor een deel voorgeschreven door de overheid en daarom op veel scholen ongeveer hetzelfde. Het gaat in die basisvorming om de algemene vakken:

Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, rekenen, taal, informatiekunde, aardrijkskunde en geschiedenis (bij vmbo bk is dat mens & maatschappij), biologie (biologie & verzorging bij vmbo bk), culturele kunstzinnige vorming (handvaardigheid, tekenen en muziek) en lichamelijke opvoeding.

Bovendien krijg je een maal per week een mentoruur. Daarin leer je hoe je moet leren en hoe je het beste je huiswerk organiseert. Lees meer over leerlingbegeleiding door mentoren. En bekijk de lestabellen.

Aanmelden? Klik hier voor het aanmeldingsformulier (versie 2015-2016) en bekijk de toelatingseisen.

Tenslotte zijn er nog de keuzevakken. Hieronder zie je in een overzicht welke keuzevakken bij welke opleiding horen.

vmbo met lwoo Sport Techniek Kunst
vmbo k + b Sport  Techniek Kunst
vmbo t Sport  Techniek Kunst Bèta Challenge
havo Sport  Techniek Kunst  Technasium
vwo  Sport Techniek  Kunst Technasium