“De examenresultaten zien er heel goed uit,” zegt vmbo-afdelingsdirecteur Ruud Eggermont. “Er is in het vmbo – en dan heb ik het over basis, kader, theoretische leerweg en het leerwerktraject -, nog niemand definitief gezakt. Er zijn wel wat herkansers maar die hebben allemaal nog een goede kans om te slagen! En daar ben ik ontzettend blij mee!”

Ook Wolter Herder, afdelingsdirecteur havo/vwo, is niet ontevreden: “Maar in mijn afdeling is niet iedereen geslaagd. Toch blijft het aantal gezakten gelukkig binnen de perken. We hebben ook nog een paar herkansers en we hopen natuurlijk dat die het ook nog gaan halen. Duimen dus!”

Kriebels
Voor vmbo’er Shania is de spanning nu over: “Wat duurt zo’n dag lang, zeg. Ik bleef maar naar de klok kijken: is het nu nog geen drie uur? Maar gelukkig is het nu voorbij! Want om kwart voor drie werd ik gebeld dat de vlag op school buiten hing. Toen was ik pas zeker”
Shania kreeg gisteren toch nog een beetje de kriebels: “Eerst dacht ik dat ik het allemaal wel goed gemaakt had, maar ik begon toch weer een beetje aan biologie en aan wiskunde te twijfelen. Maar nu is het feest: barbecuen met de hele famille en een lekker glaasje erbij.”

Taart
Havoleerlinge Anne had een vrij rustige dag: “Ik heb vanmorgen al een taart gebakken. Vorige week had ik al wat mensen uitgenodigd want ik was vrij zeker van m’n zaak. Het hing bij mij alleen nog een beetje af van Nederlands. Maar dat ging dus goed!”
Rebecca, ook uit havo, was niet zo rustig. “Ik heb wel goed geslapen, maar toen ik wakker werd, sloegen de zenuwen wel toe, hoor. Toen belde om een uur of twaalf ook m’n oma nog. Ik schrok me kapot. Ik dacht even dat ik gezakt was, maar dat kon eigenlijk nog niet.” Vanavond gaat Rebecca eerst paardrijden. “Dat gaat boven alles. Maar daarna is het natuurlijk feest met de hele familie!”

Overzicht van de geslaagde kandidaten

 

DSC 0021