2017 06 15 PHOTO 00000088Ze moesten vroeg opstaan afgelopen woensdag, de 33 leerlingen van Cambridgeklas 1A. Want om stipt 07.00 uur vertrok de bus naar Canterbury. Eerst naar Calais en dan via de Chunnel naar de ‘hoofdstad’ van de Anglicaanse kerk. De aankomst was gepland om ongeveer 11.15 Engelse tijd.

De eerste bezichtiging – hoe kan het anders - was natuurlijk Canterbury Cathedral, de meest beroemde kathedraal van Engeland. Gesticht in de vroege middeleeuwen door Sint Augustinus maar vooral bekend geworden door de moord – in opdracht van Koning Hendrik II - op Thomas Becket, de toenmalige aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk in Engeland. De koning was het niet helemaal eens met de manier waarop Becket de kerk leidde…! Vanaf die tijd werd Canterbury niet alleen een bedevaartsoord, maar ook de beroemde Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer zijn onder meer naar aanleiding daarvan ontstaan.


Rivertours

Na de rondleiding door de kathedraal werd er geluncht om daarna in een van boten van de River Tours te stappen. “De studenten van Canterbury namen ons mee en vertelden van alles over de geschiedenis van de stad. Dan zie je vanuit die bootjes zo’n prachtige oude stad ook eens van de andere kant. Daarbij was het weer goed, dus we zaten daar heerlijk!”, vertelt docente Marianne Fraanje. De leerlingen vonden, ondanks alles, het laatste onderdeel misschien nog wel het mooiste: anderhalf uur tijd om rond te kijken en te winkelen. Fraanje: “Toch werden ze ook nog wel even aan het werk gezet, hoor. Ik had een quiz gemaakt en het was de bedoeling dat ze achter de antwoorden kwamen door onder andere in gesprek te gaan met de mensen op straat. Voor brugklassers best nog wel moeilijk. Toch hielden ze zich goed. En ze vonden het nog leuk ook!” Om half twaalf waren de reizigers weer in Terneuzen.