resized 20170703 P7030259nIn de skihal zitten de brugklassers Lars en Laurens al vroeg te wachten tot ze eindelijk op het snowboard mogen stappen. Ze hebben ooit eens een proeflesje gehad: “Dat is verschrikkelijk wennen. Het sturen vond ik het moeilijkst. En je kan nooit een stapje opzij doen, hè. Je voeten zitten vast en dat is erg moeilijk.” Toch lijkt het snowboarden hen leuker dan skiën. “We willen volgend jaar mee op snowcamp en het zou leuk zijn als we het dan al een beetje kunnen!”

Skiën en snowboarden zijn nog maar twee van de bijna dertig dingen die de leerlingen op maandag 2 juli tijdens de activiteitendag kunnen kiezen. Van het gymlokaal tot Kamperland en van Breskens tot Kaatsheuvel zijn de leerlingen actief. En gewoontegetrouw is de Efteling het meest populair!Street-art

Hannah is in het tekenlokaal bezig om een tekening te maken op een overheadsheet. “Je kunt dat vergroten, op een witgeschilderde plaat hardboard projecteren en dan inkleuren. Ik denk dat ik deze tekening een keer of vijf vergroot. Dan krijg je een heel mooi schilderij!” Docent Theo Jordans legt uit: “ Dat is nieuw op de activiteitendag: street-art. Normaal maken de kunstenaars thuis een sjabloon en dan gaan ze ‘s nachts stiekem met een spuitbus aan de gang. Wij doen dat gewoon binnen. Deze panelen kunnen we ophangen en verplaatsen wanneer we willen!”

Gitaar
In het muzieklokaal zijn drie personen afgekomen op de gitaarworkshop van docent Theo de Koning: twee leerlingen en roostermaker Ferry Doolaege. “Ach, ik speel al muziek vanaf m’n zevende. Eerst accordeon en daarna zo’n traporgel met voetpedalen. Later werd dat natuurlijk een keyboard. Ik speel al veertig jaar mee in het schoolorkest. Maar nu ga ik met pensioen. Het is maar de vraag of me ze nog zullen vragen om mee te spelen,” lacht hij. Intussen speelt hij ook al een aardige gitaarpartij. “Er waren maar twee leerlingen. Ik ben er dus maar bij gaan zitten. Leuk om nu te leren gitaarspelen!”

Perslucht
“Ik zwem al m’n hele leven en ik vind het verschrikkelijk leuk om onder water te zwemmen. De eerste keer dat ik dat deed was ik vijf jaar of zo. Ik dacht altijd dat ik dat nog wel eens wilde doen.” Aniek is heel even boven water. Ze is in het zwembad aan het persluchtduiken. “Je kunt daar echt alles doen behalve ademen, dat geeft onder water zo’n gevoel van vrijheid. Ik zou het ook vreselijk leuk vinden ook eens in zee te duiken. Helaas is dat er tot nu toe niet van gekomen!” Gelukkig zijn de zuurstofflessen en de rest van de uitrusting in het water niet meer zo zwaar. “Op m’n rug woog dat bijna twintig kilo. Dat was wel even wennen. Maar nu gaat het goed, hoor.” En weg is ze weer!