De eerste lesdag is op maandag 28 augustus, ook voor de nieuwe brugklasleerlingen.
Jaar 2 en hoger beginnen het 3e lesuur en de lessen duren, afhankelijk van het rooster, tot maximaal het 6e lesuur.
De nieuwe brugklasleerlingen beginnen ook op maandag, maar worden verwacht om 10:30 in de aula. Ze worden daar opgevangen door hun nieuwe mentor.

De lesroosters staan vanaf vrijdag 25 augustus op de roosterpagina op de website.

Boeken, lesmethodes en leermiddelen
Alle leerlingen die een iPad gebruiken, worden tijdens de eerste schooldagen voorzien van de benodigde licenties.

In schooljaar 2017-2018 worden gratis gebruikt:
- de licenties van digitaal leermateriaal die een leerling in dat leerjaar nodig heeft;
- leerboeken, werkboeken, project- en tabellenboeken, examentrainingen en –bundels, eigen leermateriaal van de school, bijbehorende cd’s en/of dvd’s voor zover de school, die in het boekenpakket heeft opgenomen.
- lesmateriaal voor keuze vakken.
- aangepaste schoolboeken voor leerlingen met een leesbeperking zoals visueel gehandicapten en dyslectici.

Atlassen voor thuisgebruik, woordenboeken, rekenmachines en agenda’s zijn niet gratis. Maar ook zaken als laptops, rekenmachines, sportkleding, gereedschap, schriften/multomappen, pennen en dergelijke zijn en blijven voor rekening van de ouder(s)/verzorger(s).

De definitieve lijst met schoolbenodigdheden 2017-2018 staat op onze website.

Schoolvakanties
De schoolvakanties zijn eerder dit jaar vastgesteld en staan op onze website.

Ziek melden en correcte gegevens in ons systeem
Ouder(s)/verzorger(s) kunnen hun kind ziek melden, telefonisch of via een formulier op onze website. Bij twijfel nemen wij contact met u op. Het komt regelmatig voor dat in Magister niet het juiste telefoonnummer staat. Geef wijzigingen daarom altijd aan ons door! Het is belangrijk dat wij in geval van calamiteiten het thuisfront kunnen bereiken.

Betalen op school
Onze automaten en betaalpunten zijn allemaal uitgerust met “contactloos betalen met een betaalpas”.

Via de webshop kunt u betalingen (allerlei schoolkosten zoals de ouderbijdrage, lidmaatschap TLC, excursies en schoolreizen of de koop/huur van een iPad) voldoen. Het is van belang om uw e-mailbox in de gaten te houden zodat u rekeningen kunt afhandelen.

Mediatheek- en schoolpas
Vanaf volgend schooljaar stappen we over op een ‘digitale schoolpas’. De traditionele pas wordt vervangen door een app. De leerlingen worden daar na de vakantie over geïnformeerd. Voorlopig is het van groot belang de huidige schoolpas nog te bewaren.

Slim.nl
Leerlingen van een middelbare school kunnen via Slim.nl onderwijskorting ontvangen op o.a. software en IT-gerelateerde spullen.
Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, moet je je met je e-mailadres van school aanmelden via www.slim.nl. Je bestelling kan op je huisadres worden afgeleverd. 
Op www.slim.nl is meer software leverbaar tegen aantrekkelijke prijzen.

Leerlingvereniging TLC
Veel buitenles activiteiten worden georganiseerd door TLC, de leerlingvereniging van De Rede. Meer informatie is te vinden op deze website (zie En meer).

Heeft u nog vragen, neem contact op met school via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0115-612155.

Een fijne zomervakantie toegewenst!