26 nov 14 klaslokalen149 lrDe havo is een unieke opleiding. Nergens anders dan in Nederland word je in vijf jaar opgeleid voor een vervolg op een hogere beroepsopleiding (hbo). Een havo-diploma opent de weg naar de wereld van de hogeropgeleiden, de managers die van aanpakken weten, die kunnen denken maar ook willen doen.

In de derde klas kies je uit de twee maatschappij- en twee natuurprofielen een vakkenpakket. Daarmee start je in de vierde klas en in de vijfde rond je je havo-opleiding ermee af. Bekijk de informatie over Profielkeuze.

Zo word je op De Rede prima voorbereid om in de gekozen richting verder te kunnen studeren. In de eerste drie jaren van de havo is er nog geen sprake van een profiel. Alle leerlingen volgen er een brede hoeveelheid vakken. Maar ook dan biedt De Rede keuzes. Ben je sportief, dan voeg je er een portie Sport aan toe. Ben je creatief, dan is een flinke vleug Kunst in je weekprogramma fantastisch. Ligt je hart juist bij Techniek, dan is het Technasium voor jou gemaakt.

Met zoveel aantrekkelijke keuzes wordt het nog moeilijk. Gelukkig kun je in de brugklas eerst met alles kennismaken, voordat je moet kiezen.

Meer weten over de havo? Ga naar de pagina van de Rijksoverheid. Daar vind je alles over de havo onderbouw, Tweede Fase/bovenbouw, de profielen in de bovenbouw, de verplichte vakken en meer.