opendag2015 081 lr

Technasium | Keuzevak havo/vwo
Op het Technasium maak je kennis met dit soort beroepen door op een heel praktische manier met techniek en technologie bezig te zijn. En door lekker veel te doen. Tijdens projecten van acht weken bij het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen) kom je twee keer per week bij elkaar in het technasiumlokaal. Je werkt daar in kleine groepjes samen aan een project. De projectopdrachten zijn afkomstig van opdrachtgevers en instellingen van buiten de school. Meer weten over Technasium? Bekijk alle informatie en meer op Technasium.

week vd duurzaamheid lr

Bèta Challenge | Keuzevak vmbo
Het Bèta Challenge Programma is een alternatieve leerroute voor de VMBO-T leerling waarin theorie en praktijk nauw aan elkaar verbonden zijn. In projecten krijgen de leerlingen op een aantrekkelijke manier competentiegericht onderwijs aangeboden. Een belangrijk aspect van het Bèta Challenge programma is de loopbaanörientatie. De leerlingen krijgen bij de projecten inzicht in de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en welke Scalda (MBO) opleiding hiervoor nodig is. Lees meer over Beta-Challenge.

opendag2015 015 lr

Kunst | keuze vak voor vmbo, havo en vwo

SSG de Rede wil leerlingen de gelegenheid bieden om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Teken en schilder je graag, bespeel je een instrument, kun je zingen? Doe je aan toneel of dans je de sterren van de hemel? Op de Rede gaan we met al die dingen aan de slag. Naast de extra uren tekenen/handvaardigheid en muziek zijn er projecten waar andere kunsten zoals dans en drama aan bod komen. Bovendien gaan we met elkaar op pad. We bezoeken musea, voorstellingen of andere interessante kunstzinnige activiteiten. Kunst is bedoeld voor gemotiveerde en nieuwsgierige leerlingen die ervoor willen gaan. Meer weten? Bekijk onze kunstpagina

26 nov.14de rest122 lr Sport | Keuze vak voor vmbo/havo/vwo
Sporten is lekker, leuk, gezond en je leert er ook nog veel van. Het sportprogramma op De Rede is bedoeld voor alle leerlingen die het leuk vinden om te sporten, een redelijke bewegingsvaardigheid hebben en sportief ingesteld zijn. Daarnaast moet je in teamverband kunnen werken. Je hoeft dus geen topsporter te zijn. Samenwerken, organiseren, elkaar helpen, enthousiasme, discipline en inzet zijn belangrijk. Natuurlijk gaan we ook voor sportprestaties. Meer weten over Sport? Bekijk onze sportpagina voor meer infomatie.
26 nov 14 klaslokalen151 lr iPad onderwijs op naar de 21ste eeuw
Het gebruik van de iPad in het onderwijs bereidt leerlingen voor op de digitale toekomst. Vandaag, morgen en in de toekomst zijn vaardigheden zoals samenwerken, problemen oplossen, ict-geletterheid, kritisch denken, communiceren, creativiteit en sociale en culturele vaardigheden heel belangrijk voor de beroepen van straks. Op de basisschool begint dat al en wij zetten het voort in onze lessen. Wil je zien hoe dat werkt? Bekijk het korte filmpje over het gebruik van de ipad bij het leren.
opendag2015 042 lr Goed Engels leren spreken
Veel jongeren willen studeren aan Engelstalige universiteiten. Bovendien is er een toenemende internationalisering van de maatschappij en dus van het onderwijs. Engels is daarbij de voertaal. En wie wil er niet vloeiend Engels kunnen spreken en schrijven? Al was het alleen maar om de teksten van liedjes op Youtube beter te begrijpen of tijdens het gamen met buitenlandse spelers te kunnen chatten. Engels is er op De Rede niet alleen voor havo/vwo maar ook voor vmbo leerlingen. Lees er meer over op de Engels-pagina