Examens

Examens

Zit je in vmbo-4, havo-5 of vwo-6? Dan doe je dit jaar examens. Op deze pagina zetten we handige links, maar ook afspraken en officiële brieven.

De Rede

Het eindexamen is het laatste stuk van je opleiding op De Rede. Het is een heel officieel gebeuren en als je de examens goed aflegt ontvang je je diploma. 

Op deze site zetten we belangrijke informatie over de examens op De Rede op een rij. 

De (praktijk)examens  beginnen voor vmbo-b/k al voor de meivakantie.
De examens voor de algemene vakken starten op 14 mei 2018.


Mijneindexamen.nl
Om te beginnen adviseren we alle leerlingen om de vernieuwde website mijneindexamen.nl te gebruiken. Op die site kun je je opleiding en vakkenpakket selecteren. Op een heel overzichtelijke pagina zie je wanneer de eindexamens plaatsvinden. Je selecteert eerst je opleiding en vervolgens de vakken waarin je examen doet. 

Wanneer ben je geslaagd?
De minimumeisen vind je terug in de 'slaag-zakregeling' die je ook kunt inzien op mijneindexamen.nl. Het diplomacijfer bestaat uit twee delen: Het schoolexamencijfer (SE) en het centraal eindexamencijfer (CE). Het gemiddelde van die twee cijfers wordt uiteindelijk je definitieve cijfer op het diploma.

Uitslag examens
Woensdag 13 juni 2018 weet je of je geslaagd bent! We verwachten dat je die dag telefonisch bereikbaar bent, want als je niet geslaagd bent zal je mentor je opbellen. In dat geval krijg je te horen of je nog recht hebt op een herkansing (2e tijdvak) of al definitief gezakt bent.
's Middags ben je welkom op school om je voorlopige cijferlijst op te halen. De definitieve, officiële cijferlijst krijg je samen met je diploma tijdens een feestelijke diploma-uitreiking. Voor vmbo-basis en kader is de uitreiking op dinsdag 3 juli 2018 en voor vmbo-theoretisch, havo en vwo op woensdag 4 juli 2018.