Kika: samen tegen kinderkanker

Kika: samen tegen kinderkanker

20/11/2017

De Rede

“Graag willen we jullie heel hartelijk bedanken voor het fantastische bedrag van € 659,-, dat jullie bij elkaar hebben gebracht voor Kika. Wij zijn daar heel erg blij mee omdat we met iedere bijdrage dichterbij ons doel komen: kanker bij kinderen in de toekomst geen levensbedreigende ziekte meer laten zijn!”


Dat schrijft Frits Hirschstein, een van de oprichters van de Stichting Kika, in zijn bedankbrief aan de leerlingen van De Rede. FuivenEen drietal havo-5 leerlingen had in schooljaar 2015 - 2016 de inzameling georganiseerd.Tao van der Straate was een van hen: “Ik was blijven zitten in havo 4. Toen moest ik, samen met de andere zittenblijvers, voor CKV een project doen. Dat werd Kika. 

Op de basisschool hadden we dat ook als eens gedaan en ik vond dat toen al een heel goed doel. Tijdens een paar fuiven, waaronder Kerstival, moesten we met de TLC de boel inrichten. Toen hebben we een soort fotostudiootje gemaakt en iedereen die op de foto ging, moest vijftig cent betalen. Daarbij hadden we een Polaroidcamera en wie daarmee op de foto ging, kreeg direct het resultaat in handen. Maar dan moesten ze wel 1 euro betalen.” FondsenwervingKika is opgericht in 2002 om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. De chemotherapieën bijvoorbeeld zijn zwaar en agressief. Een van de onderzoeken is erop gericht om de bijwerkingen - slecht zien, slecht horen, leerproblemen, slecht groeien of onvruchtbaarheid - daarvan zoveel mogelijk te verminderen, zodat de kinderen gewoon naar school kunnen en kunnen spelen. MooiTao van der Straate is een beetje beduusd van het geldbedrag: “Prachtig dat we samen zoveel geld bij elkaar hebben gebracht! Dat had ik niet gedacht. Maar ik ben er wel heel blij mee. Ik vind het heel erg dat kinderen zo jong al zo ziek worden. Daarbij, ik vond het best leuk om te organiseren en als je dit dan ook nog voor zoiets als kinderkanker kunt doen, is dat alleen maar heel mooi.”