Introductieweek brugklas: samenwerken!

Introductieweek brugklas: samenwerken!

29/09/2017

Introductieweek brugklassen: samenwerken!

Krattenrace, zaklopen - met z’n vieren in een zak! –, een blindenrace en een touwbrug. Zomaar een paar van de spelen die de ruim 230 brugklasleerlingen vrijdag 29 september voorgeschoteld kregen op het sportcomplex Vliegende Vaart. 

Het was de afsluiting van de introductieweek voor de brugklassers. “De activiteiten zijn echt gericht op samenwerken,” vertelt docent Thijs Boonman. “Je kunt die dingen gewoon niet alleen doen. Je moet wel samenwerken en dat werkt uitstekend om elkaar beter te leren kennen.”

Wat Sanne uit klas 1E betreft, is dat in elk geval goed gelukt: “Je bent meer met elkaar bezig. Je praat met klasgenoten waar je misschien nog niet eerder mee gepraat hebt en dat is leuk!” Een van die klasgenoten is Jeffrey: “De docenten lopen ook de hele dag mee, dus ook die leer je wat beter kennen. Dat vind ik wel fijn, want je bent toch nieuw hier! En trouwens, het is nog heel leuk ook, al die spelletjes.” 

Touwbrug

Naomi uit vwo 4 begeleidt de krattenrace: “Ik doe BSM, Bewegen, Sport en Maatschappij, een extra vak waarvoor je kunt kiezen en dit soort dingen horen daarbij! Ik kreeg de opdracht om een spel bij de meerkamp te begeleiden. Dat vind ik wel leuk, in elk geval leuker dan de lessen.” Ze is niet de enige BSM’er, want bij de touwbrug staat Britt: “Zo’n touwbrug is nog niet zo simpel. Twee groepen staan elk aan een kant van een sloot. Ze houden een touw strak en dan moeten de anderen langs dat touw naar de andere kant kruipen. Da’s best moeilijk. Ik dacht eerst dat er palen zouden staan waar dat touw aan vastgemaakt kon worden. Maar dat is niet zo. Zwaar werk, hoor,” lacht ze. Wanneer een van de leerlingen van het touw in de sloot valt, schrikt ze even. Maar gelukkig is de sloot niet diep en daarbij nog droog ook!

De Rede