Schoolconcert op De Rede

Schoolconcert op De Rede

23/09/2017

Vorig jaar werd het voor het eerst sinds jaren weer eens geprobeerd: een schoolconcert op De Rede. Dat dat aansloeg, blijkt uit het vervolg dat er dit schooljaar gaat komen. Op dinsdag 3 oktober zullen tien musici van het Zeeuws Orkest op De Rede “Le Carnaval des Animaux” van de Franse componist Camille Saint-Saëns laten horen. 

En het blijft niet bij dat ene concert op De Rede. Als de organisatoren het helemaal rond krijgen, zal er op alle vier vo-scholen in Zeeuws-Vlaanderen zo’n concert te zien en horen zijn. De organisatie van de concerten is in handen van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen, dat van 6 t/m 21 oktober plaats zal vinden.

 Klassieke muziek

Jonge mensen in contact brengen met klassieke muziek. Dat is achterliggende gedachte van dit concert. En het zou al helemaal leuk zijn als er leerlingen op de vier scholen zouden zijn, die zo gepakt worden door dit initiatief, dat ze zelf thuis ook klassieke muziek gaan beluisteren of zelfs gaan spelen. Daar is “Le Carnaval des Animaux” – het carnaval van de dieren - bij uitstek geschikt voor. In het stuk beeldt Saint-Saëns een aantal dieren uit, soms een beetje spottend maar vaak ook heel herkenbaar. Saint-Saëns schreef het stuk al in 1886. Maar hij heeft het zelf nooit gehoord. Hij vond het stuk eigenlijk maar een aardigheidje en hield daarom een uitvoering tegen. Pas nadat de componist overleden was, is het bekend geworden. Het ‘aardigheidje’ werd later het meest bekende stuk van Saint Saëns!

De voorstelling van “Le Carnaval des Animaux” zal om 8.30 uur beginnen.