Leerlingen groep acht maken kennis met De Rede

Leerlingen groep acht maken kennis met De Rede

27/01/2018

De Rede

Ze wist eigenlijk nog maar weinig van De Rede. Maar de sfeer die er heerste, vond ze in elk geval heel leuk: Eva uit Axel. Op een andere school had ze wel eens meegemaakt dat de kinderen haar er niet door wilden laten. “Maar hier wordt je tenminste niet zo gebeukt door de andere kinderen!”  

Vincent, helemaal uit Draaiburg, heeft zijn keuze al gemaakt: “Ik heb vwo-advies gekregen en hier heb je meer op dat niveau dan in andere scholen. Ik wil Technasium gaan doen, want ik hou van techniek.” Alleen het reizen lijkt hem een probleempje. Met de bus is hij minstens drie kwartier kwijt. “Maar mijn vader werkt in Sluiskil. Misschien dat ik samen met hem kan reizen. Dat hoop ik maar!” verzucht hij. 

Veel ICT
Bijna 200 leerlingen van de groepen acht van buiten Terneuzen kwamen rond een uur of één aan op De Rede. Ze mochten direct aanschuiven voor een goed gevulde lunch, gemaakt door zes leerlingen van de afdeling horeca, bakkerij en recreatie en hun docent Johnny Vergouwe. Vooral de vanillepuddinkjes met slagroom èn kers gingen er goed in! Anouk, ook uit Axel, vond de tablets, die op De Rede gebruikt worden, toch wel heel belangrijk: “Ik vind dat erg leuk, we werken er op onze school ook al mee en dat gaat hartstikke goed.” Haar eerste indruk van de school was positief. “Maar het viel me wel meteen op dat er geen sleuteltjes nodig waren voor de kluisjes. Doen ze dat nu met pasjes?”


Model
In het lokaal van Kunst zat een jongen op een tafel met een bord waarin z’n gezicht perfect past. Op het bord is heel lang haar geplakt zodat hij precies op een meisje lijkt. Docent Theo Jordans had de leerlingen tijdens deze ingelaste les opdracht gegeven om dit ‘model’ te tekenen. En die hebben zichtbaar lol in deze opdracht. Jordans is tevreden met het resultaat. “Maar let op hè. Je moet wel je naam zetten onder je tekening. Want als Leonardo da Vinci z’n Mona Lisa niet had gesigneerd, - zo heet dat - hadden we nooit geweten dat hij dat geschilderd had.”Het model is blij dat hij het bord met de kriebelende haren weg mag leggen. Als beloning mag hij de mooiste tekening uitkiezen en meenemen!