Leerlingen zamelen €1382 euro in voor Klimmen tegen MS

Leerlingen zamelen €1382 euro in voor Klimmen tegen MS

16/03/2018

De Rede

Nee, het weer werkte niet echt mee. Het was druilerig en koud.Maar dat hield de ruim honderdveertig leerlingen, die zich aangemeld hadden voor de jaarlijkse Run Swim Run, niet tegen. Ze trokken hun hardloopschoenen aan en gingen op pad.


De opdracht was: ongeveer 1,5 kilometer naar het zwembad rennen, daar zes baantjes zwemmen om vervolgens dezelfde afstand weer terug te lopen. Al konden ze het zich ook iets makkelijker maken door er een soort estafette van te maken: een renner voor de heen- en terugreis en een voor het zwemmen. De snelsten waren Nouri Mes en Lorenzo Bakker uit VH3. Zij volbrachten de Run Swim Run 2018 in 17 minuten en 30 seconden! 

Tevreden
Organisator Isabel Schoonakker was bijzonder in haar nopjes over de vele inschrijvingen: “Ja, geweldig! Vooral de groep anderstaligen lieten zich van hun goede kant zien. Maar liefst negentig van hen meldden zich aan voor de wedstrijd. Ze wilden niet voor de tijd lopen, maar meer voor de lol. Maar intussen haalden ze nog erg veel geld op ook: zo’n vijfhonderd euro!” Oud-docent Jan van Gulick, die al jaren achtereen de Zeeuws-Vlaamse editie van Klimmen tegen MS organiseert, zal ongetwijfeld tevreden zijn geweest met dit resultaat. Helaas kon hij het geld niet direct in ontvangst nemen. Hij lag ziek op bed. 

Goede formule
Volgens gym-docent Sander de Haas was deze aflevering minstens de tiende op rij. Hij legde uit dat al diverse goede doelen ervan geprofiteerd hebben: “We hebben ooit een project in Kenia gehad en ook de Kinderboerderij is al een paar keer ‘in de prijzen gevallen’. Maar Klimmen tegen MS is eigenlijk de laatste jaren wel het vaste goede doel.” Bij de ‘alleenlopers’ was Noël Riemens uit 2F de snelste in een tijd van 19 minuten en 50 seconden, met Sem Coppejans uit 1C als goede tweede. Hij deed er 27 minuten en 05 seconden over. Maar misschien is Revano van Rijn uit klas 1B wel de echte winnaar. Hij zamelde in z’n eentje 111 euro in.