LSD ligt perfect op schema

LSD ligt perfect op schema

14/03/2018

De Rede

Het begon allemaal toen 5 havoleerling Isabel Schoonakker aan docent Thijs Boonman vroeg of hij niet wilde helpen met de organisatie van de LSD. Boonman, altijd in voor een feestje, zei ja. Hij ging alle examenklassen af en nodigde iedereen die ook mee wilde doen, uit voor een bijeenkomst. Let wel: tijdens het negende uur. “Dan wist ik tenminste zeker dat iedereen die kwam, ook serieus mee wilde werken. 
Er kwamen maar liefst 34 leerlingen opdraven. En het mooie was: die kwamen uit alle geledingen van de school: van vmbo tot vwo! Toen hebben we, een paar collega’s en ik, een vijftal commissies opgericht. Die zijn verantwoordelijk voor de verschillende onderdelen: de inkom, het eindgala, het jaarboek, het dagprogramma en de sponsoring. En ik moet zeggen: dat liep, vanaf het prille begin, als een trein!” 

Springkussens
Inmiddels staat er al heel wat op de rails. Iris Dieleman, ook 5 havo, die zich bezighoudt met het dagprogramma: “De nacht voor de LSD blijven wij op school. Dan moeten we de hele school versieren. En als we dat gedaan hebben, hoeven we eigenlijk alleen nog maar feest te vieren. Dat vind ik het allerleukst!” Ze is zichtbaar enthousiast als ze uitlegt hoe alles te werk zal gaan: “Om tien uur komen de springkussens, die trouwens voor een deel gesponsord worden door dat bedrijf zelf, en om elf uur gaan we van start op het plein met de circuits. Tot een uur of twee zijn we bezig met het dagprogramma. De gymdocenten hebben meegeholpen met de schema’s. Die zijn daar nog net iets meer ervaren in dan wij! Hoe we trouwens in de school moeten komen, is me nog niet helemaal duidelijk: de commissie inkom zal de boel waarschijnlijk wel grondig barricaderen!”

Gala
Maar daarmee is de LSD nog niet ten einde. ‘s Avonds is er nog een spetterend feest in De Pit, in de Korte Kerkstraat: “Dat is voor het eerst daar,” weet Isabel, verantwoordelijk voor het eindgala, te vertellen. “Het is een prachtige ruime zaal, waar wel 320 mensen in kunnen. Nou zullen misschien niet alle eindexamenleerlingen komen, maar er is in elk geval plaats zat! En er komt een heel goede deejay draaien. Dus dat komt absoluut goed,” zegt ze tevreden.Op 21 en 22 maart worden de kaartjes voor de LSD verkocht op school. Boonman: “Doordat de commissie sponsoring heel goed werk heeft geleverd, kunnen we de prijs op 20 euro houden. Daarin zit alles, van frietjes, snacks en drinken tot de entree voor het gala en het jaarboek, dat er ook prachtig uit gaat zien! Helaas kan ikzelf op het eindfeest niet te lang blijven. Ik heb de volgende dag een bruiloft,” zegt hij met enige spijt in z’n stem! 

Op 19 april is het zover: dan komen de 267 eindexamenleerlingen voor het laatst naar school!