Een nieuwe start als Lodewijk College

Een nieuwe start als Lodewijk College

30/08/2018

We zijn het nieuwe schooljaar gestart als nieuwe school met een nieuwe naam: Lodewijk College!

Het Lodewijk College is een ambitieuze en moderne school voor vmbo, mavo, havo, atheneum, gymnasium en tweetalig havo, atheneum en gymnasium in Terneuzen. We hebben twee locaties: Zeldenrustlaan en Oude Vaart. Op het Lodewijk College word je op je eigen niveau gestimuleerd je talenten te ontdekken. Je krijgt de ruimte om te schitteren en elke dag nieuwe dingen te leren. Of je nu meer technisch, talig, praktisch, sportief of cultureel aangelegd bent: het Lodewijk College daagt je uit en helpt je verder. Zodat jij jouw dromen voor later waar kunt maken.

Lodewijk van den Berg

Onze school is vernoemd naar Lodewijk van den Berg. Een onderzoeker voor wie de sky niet de limit is. Hij werd in 1932 geboren in Sluiskil en ging als eerste in Nederland geboren astronaut met de Spaceshuttle Challenger de ruimte in. Waarom? Omdat hij wilde weten of je in de ruimte kristallen kan kweken. Zijn onderzoekende geest, grenzeloze ambitie, en vermogen om het schijnbaar onmogelijke te realiseren, zijn voor ons een dagelijkse inspiratiebron.

Dit schooljaar wordt de integratie van de beide fusiescholen, het Zeldenrust-Steelantcollege en De Rede, voorbereid. Ook onze website en overige communicatiemiddelen voegen we stap voor stap samen. Voorlopig vindt u alle informatie over de schoolorganisatie nog op beide afzonderlijke websites.