Opleidingen

Opleidingen

De Rede is een brede scholengemeenschap, wij bieden opleidingen aan op alle niveaus van het Nederlandse voortgezet onderwijs:gymnasium - atheneum - havo - vmbo-t - vmbo-k - vmbo-b, daarnaast bieden wij het leerwegondersteunend onderwijs aan en hebben we een afdeling anderstaligen.

Of je nu op het vwo of het vmbo zit, voor al onze opleidingen geldt: Op De Rede leer je niet alleen! Op De Rede krijg je de ruimte om je talent te ontwikkelen. 

Als je een officieel advies hebt gekregen van je basisschool of van een andere middelbare school, ben je klaar om je in te schrijven voor een opleiding op De Rede. De Rede is een brede scholengemeenschap, dat betekent dat wij alle opleidingen in huis hebben.

Op het vwo en havo word je voorbereid op een studie in het wetenschappelijk (universitair) of hoger onderwijs. Vwo'ers kunnen op De Rede ook Gymnasium volgen. Je volgt dan ook de vakken Latijn en Grieks. Vwo-leerlingen krijgen ook standaard het Cambridge English in hun pakket waarmee ze internationaal erkende certificaten kunnen behalen. Binnen het vmbo bieden we ook vele richtingen aan: vmbo-t (de oude mavo) met o.a. het nieuwe B├Ęta Challenge, en vmbo-basis en -kaderberoepsgerichte leerweg. Die laatste twee opleidingen zijn sterk praktijkgericht en bieden naast een grote waaier aan technische opleidingen, ook richtingen waarmee je werk kunt vinden in de horeca, toerisme, dienstverlening en recreatie.

Kiezen voor de rede

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op of lees meer over de aanmeldingsprocedure.